Τελευταία Νέα

23/4/17

29η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0

Ένα γκολ με εντυπωσιακή κεφαλιά από τον Αναστασόπουλο στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για την ΑΕΛ, ώστε να της δώσει τη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης και μαζί το δικαίωμα να παραμείνει στη Super League και την επόμενη σεζόν.
H ΑΕΛ θα αγωνίζεται και του χρόνου στη Super League, αφού νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο AEL FC Arena και εξασφάλισε την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία. Οι "βυσσινί" ήταν καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και επικράτησαν δίκαια, χάρη σε ένα γκολ του Αναστασόπουλου στο 24ο λεπτό με φοβερή κεφαλιά.
Έτσι, οι Λαρισαίοι έφτασαν τους 28 βαθμούς και σε συνδυασμό με την ήττα του Λεβαδειακού από την ΑΕΚ, ξέφυγαν με +5 από τους Βοιωτούς, μόλις με μία αγωνιστική να απομένει για το φινάλε του πρωταθλήματος.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: AEL FC Arena
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΛ (Πάους): Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα (63' Μονιάκης), Αβραάμ, Γκόλιας, Αγκάνοβιτς (89' Μασούρας), Φάρκας, Ναβάρο, Φατιόν, Ντέλετιτς (90'+4 Λαμπρόπουλος)
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης (69' Φλίσκας), Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (69' Τριάδης), Γουάλας, Λάζιτς, Πιτσέλι (25' Σολτάνι), Λισγάρας
Γκολ: 24' Αναστασόπουλος
Κίτρινες κάρτες: Ναβάρο, Μονιάκης / Γουάλας, Λισγάρας, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης
 Η ανασκόπηση του αγώνα:
Με 4-2-3-1 κατέβασε την ΑΕΛ ο Αντρέ Πάους, με τον Ναζλίδη στην κορυφή της επίθεσης και τους Αγκάνοβιτς, Βαρέλα και Ντέλετιτς να τον πλαισιώνουν.
Με το ίδιο σύστημα αγωνίστηκε και η Ξάνθη, αφού ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε τους Λάζιτς, Βασιλακάκη και Πιτσέλι πίσω από τον αρχισκόρερ της ομάδας, Χαμζά Γιουνές.
Η ΑΕΛ ήταν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πιο πιεστική από την αντίπαλό της, δείχνοντας ότι κυνηγάει από νωρίς ένα γκολ. Ωστόσο, το πρώτο 20λεπτο του αγώνα δεν είχε να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο, αφού δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.
Το σκορ άνοιξε στο 24ο λεπτό, όταν ο Ναβάρο έκλεψε από δεξιά την μπάλα, σέντραρε αμέσως στο κέντρο της άμυνας της Ξάνθης, οι παίκτες της αδράνησαν και ο Αναστασόπουλος κινήθηκε με φόρα προς την μπάλα παίρνοντας μία άπιαστη κεφαλιά, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζίβκοβιτς.
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να "κλείσουν" το πρώτο μέρος με ένα ακόμα γκολ, αλλά αρχικά ο Αβραάμ νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς σε μοναδικό τετ-α-τετ, ενώ εν συνεχεία, ο Ντέλετιτς επέλεξε να κάνει ένα κακό μακρινό σουτ αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Βαρέλα, που θα έβγαινε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Ξάνθη αντέδρασε, αλλά ο Θεοδωρόπουλος ήταν εκεί για την ΑΕΛ. Συγκεκριμένα, στο 51ο λεπτό, ο Βασιλακάκης γύρισε από δεξιά την μπάλα, ο Λάζιτς έκανε την προβολή από κοντά, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έπεσε από τη λάθος πλευρά, αλλά πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βάλει το πόδι του και να απομακρύνει σε κόρνερ.
Από κει και πέρα, οι Θεσσαλοί ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα, με τον Αγκάνοβιτς να χάνει στο 55' μία ακόμα τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του, όταν ο Ντέλετιτς τον έβγαλε μόνο του λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ του έφυγε πολύ πάνω την εστία του Ζίβκοβιτς.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν αυτός που είπε "όχι" σε ωραίο πλασέ του Ναζλίδη μέσα από την περιοχή, κρατώντας... ζωντανή την Ξάνθη. Το παιχνίδι "πάγωσε" στο τελευταίο μισάωρο, γεγονός που φυσικά ευνόησε την ΑΕΛ, η οποία κράτησε το 1-0 μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου