Τελευταία Νέα

23/4/17

29η Aγωνιστική Super League : Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-0

Το γκολ του Επστάιν ήταν αρκετό για την Κέρκυρα που επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις σερί ήττες και σώθηκε και μαθηματικά. 
Ο καθένας έχει τη δική του έκφραση για αγώνες σαν αυτόν της Κέρκυρας με τον Πανιώνιο. Κάποιοι λένε “αυτό δεν το βλέπουν ούτε στη φυλακή”. Κάποιοι άλλοι μιλούν για κολλύρια και για μάτια που πονάνε, άλλοι λένε για αγώνες τόσο βαρετούς που ήταν σαν να βλέπεις μπογιά να στεγνώνει, τόσο αργούς που μπορούσες να νοιώσεις τα νύχια σου να μεγαλώνουν.
Ανεξαρτήτως τρόπου έκφρασης, η ουσία είναι ίδια. Το Κέρκυρα-Πανιώνιος δεν βλεπόταν. Είχε την ένταση πρώτου φιλικού, με τα πόδια βαριά, αλλά χωρίς το ενδιαφέρον για νέα πρόσωπα που έχουν οι αγώνες προετοιμασίας. Κίνητρο μονόπλευρο και ισχνό. Η Κέρκυρα ήθελε έστω έναν πόντο, στην απίθανη περίπτωση που ο Λεβαδειακός έκανε δύο νίκες και την έφτανε στους 29 βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος ήταν σίγουρος στα play-off.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής: Γεώργιος Γιαννουλάκης
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Αθανάσιος Κολοσιώνης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ (Κώστας Χριστοφοράκης): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ιωάννου, Βενέτης, Ντιογκό (71’ Ζορμπάς), Σιόντης, Επστάιν (91’ Γεωργακόπουλος), Ανδρεόπουλος (79’ Νίκιτς), Κέβιν, Σπίνουλας, Τουράμ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Μούκταρης, Γκιοατά, Βλάχος, Τασουλής, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούρας (76’ Μαχμούντοβιτς), Ταποκό (57’ Καθάριος), Μπεν, Γέσιλ (57’ Λάμπρου)
Γκολ: 26’ Επστάιν
Κάρτες: 22’ Ιωάννου, 31’ Τουράμ, 51’+96’ Γκομές, 59’ Σιόντης, 74’ Σπίνουλας, 88’ Βενέτης, 90’ Ντιόγκο, 93’ Νίκιτς / 37’ Σαββίδης, 87’ Γκιοατά, 87’ Γιαννιώτης, 96’ Λάμπρου
Αποβολή:  96’ Γκομές
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Τον τόνο τον έδωσε ο ίδιος ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Πανιώνιος πήγε στην Κέρκυρα χωρίς τους τιμωρημένους Μασούντ, Σιώπη, Οικονόμου και Ρισβάνη, που επιλέχθηκαν να εκτίσουν την ποινή τους, και φυσικά χωρίς τον τραυματία Ενγκόγκ. Ο Γκιοατά ήταν ο ένας στόπερ για τον Πανιώνιο που έπρεπε να φτιάξει καινούργιο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και παρτενέρ του ο 23χρονος Στέφανος Μουκτάρης, που έκανε ντεμπούτο στη Super League.
Ντεμπούτο με ένα μικρό λάθος, που το πλήρωσε και στην ουσία έκρινε και τον αγώνα. Στο 26’ ο Επστάιν κέρδισε την κεφαλιά από σέντρα που έγινε απ’τα δεξιά και ο Μουκτάρης απομάκρυνε επιστρέφοντας την μπάλα στον αντίπαλό του. Ο Γερμανός δεν άφησε τη δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη, πέρασε την μπάλα κάτω απ’τα πόδια του Βλάχου και με έξυπνο πλασέ άνοιξε το σκορ.
Ένα γκολ που ήταν το πρώτο της Κέρκυρας μετά από τέσσερις αγώνες χωρίς τέρμα. Το τελευταίο γκολ των Φαιάκων ήταν το νικητήριο του Κέβιν κόντρα στην Ξάνθη στις 12 Μαρτίου για την 23η αγωνιστική. Η προσπάθεια του Επστάιν ήταν αρκετή για να κρίνει την αναμέτρηση. Μετά τη λήξη ο Μιλόγεβιτς δήλωσε πως δεν είδε διάθεση και προσπάθεια, αυτά που περίμενε απ’την ενδεκάδα που επέλεξε.
Το πρόβλημα για τον Πανιώνιο δεν είναι πως έμεινε μακριά απ’τη νίκη για τρίτο σερί αγώνα, μικρό το κακό. Το κακό είναι πως θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα ενόψει των playoff, αλλά στο τέλος της αναμέτρησης είδε τον Κόρμπο να αποχωρεί τραυματίας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ζημιά στους συνδέσμους στο γόνατο. Άσχημο και λυπηρό φινάλε της σεζόν για τον Κόρμπο, που θα είναι κρίμα αν όντως δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και να βοηθήσει τον Πανιώνιο στα play-offs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου