Τελευταία Νέα

25/4/17

3oς Αγώνας Play off Euroleague : Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 79-61 (3-0)

Η Φενέρ πήρε εύκολη νίκη (79-61) σε βάρος του Παναθηναϊκού Superfoods και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Εuroleague που "σκουπίζει" τον αντιπαλό της με μειονέκτημα έδρας!Oι οπαδοί της Φενέρ σηκώσαν πανό που έγραφε «this is skoupa» λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας, απαντώντας στο «this is OAKA» των «πρασίνων»!!!
Με "σκούπα" σε βάρος του Παναθηναϊκού Superfoods εξασφάλισε η Φενέρμπαχτσε την πρόκρισή της στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Μετά τα δύο "μπρέικ" στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε το καθήκον της στην Ulker Sports Arena, για να γίνει η πρώτη -χρονικά- ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το Sinan Erdem.

Με την ήττα-αποκλεισμό στην Κωνσταντινούπολη οι "πράσινοι" έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της EuroLeague που αποκλείστηκε με "sweep" στην φάση των 8 έχοντας πλεονέκτημα έδρας σε σειρά Best of 5, δηλαδή σειρά που η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες.
Το συγκεκριμένο σύστημα στα playoffs της EuroLeague, με τον νικητή να προκρίνεται στο Final Four αφού πρώτα σημειώσει 3 νίκες στην προημιτελική φάση, τέθηκε σε εφαρμογή από την σεζόν 2008/09.
Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα στην Ulker Sports Arena, οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε σήκωσαν πανό που έγραψε "this is skoupa" για να πικάρουν τον Παναθηναϊκό Superfoods.


Και με σκούπες στο χέρι η Τούρκοι!!! 
Ο MVP:
Μπορεί να μην έκανε τα όργια του Game 2, αλλά ήταν εκ νέου καθοριστικός. Ο Έκπε Ούντο "καθάρισε" τις περισσότερες φάσεις στη ρακέτα της ομάδας του και, στην άλλη πλευρά του παρκέ, τελείωσε φάσεις και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με νταμπλ νταμπλ (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ).
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Όσο περνούσε η ώρα, τα ποσοστά των "πρασίνων" έπεφταν, με αποτέλεσμα να μην έχει ουσιαστικό αντίκρισμα η καλή τους άμυνα -στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με -21
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Σε ένα παιχνίδι που ήταν "τελικός", οι "πράσινοι" ήταν απογοητευτικοί σε δίποντα (18/38 - 47.4%), τρίποντα (5/24 - 20.8%) και ριμπάουντ (22 έναντι 38).
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Με τρίτη διαφορετική πεντάδα στα playoffs, ο Παναθηναϊκός έλεγξε τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, που ήταν άλλωστε το βασικό ζητούμενο. Οι "πράσινοι" ανέκαμψαν γρήγορα και με συνεχόμενους πόντους του Νικ Καλάθη πήραν το πρώτο τους προβάδισμα στα μισά της α' περιόδου (11-12 στο 5'40''), δίχως όμως να μπορέσουν να το συντηρήσουν μέχρι το τέλος της. Οι γηπεδούχοι είχαν επιθετικά θέματα, αλλά δεν άφησαν το "τριφύλλι" να ξεφύγει στο σκορ.
Ακόμη κι όταν η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρέθηκε στο +4 (18-22 στο 10'43''), οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα (27-26 στο 14'26'') με 2/2 βολές του Γιαν Βέσελι. Με τους διαιτητές να σφυρίζουν όλες τις επαφές, αυτή που ευνοήθηκε από τη φιλοσοφία των σφυριγμάτων ήταν η Φενέρμπαχτσε. Βέβαια για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να σουτάρουν οι ψηλοί της με ασυνήθιστα -για τα δεδομένα τους- ποσοστά, αφού οι Έκπε Ούντο και Γιαν Βέσελι έκλεισαν το α' μέρος με 8/9 βολές.
Με την αστοχία άλλωστε να είναι ένα... θέμα (2/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα), η συνέπεια από την γραμμή των προσωπικών (9/10) ήταν αυτό που έστειλε τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια με το +7 (37-30) ως παρακαταθήκη για το β' μέρος. Από την άλλη, οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν να αντιτάξουν τη δική τους επιθετική συνέπεια, αφού από τα μισά της β' περιόδου κι έπειτα οι επιθέσεις τους ολοκληρώνονταν με... αίμα, κι από την στιγμή που ο Νικ Καλάθης συνέχισε να είναι άστοχος (1/4 δίπ., 1/3 τρίπ.), το μειονέκτημα ήταν φυσική εξέλιξη.
Στη γ' περίοδο, ο Παναθηναϊκός έκανε μόνο στη μία πλευρά του παρκέ αυτό που έπρεπε. Στην άμυνα. Γιατί στην επίθεση τα πράγματα γίνονταν διαρκώς χειρότερα, με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει λεπτό με το λεπτό. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +10 (47-37 στο 27'33''), έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης, την ώρα που οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έβρισκαν διαρκώς το σίδερο (είχαν 2/7 δίποντα και 1/6 τρίποντα στη γ' περίοδο).
Με τη διαφορά να έχει φτάσει πλέον σε διψήφια επίπεδα, η τελευταία περίοδος δεν επιφύλασσε κάτι καλύτερο για το "τριφύλλι". Η Φενέρμπαχτσε μύριζε ήδη τον αέρα του Sinan Erdem, με τον Τζέιμς Νάναλι να έρχεται από τον πάγκο και με μαζεμένους πόντους να "τελειώνει" το παιχνίδι στο 34'19'' (66-46).
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του πήραν "σκούπα" για τρίτη σερί χρονιά στα playoffs (είχαν προηγηθεί αυτές με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης), με το +18 (79-61) να σφραγίζει την κυριαρχία τους στα playoffs.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-30, 52-42, 79-61.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 10 (10 ριμπ.), Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 10 (2 τρίπ., 8 ριμπ., 7 λαθ.), Μπένετ, Σλούκας 6 (1), Νάναλι 12 (3), Βέσελι 6, Κάλινιτς 10 (1), Ντίξον 13 (4), Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 10 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Ομπράντοβιτς): Σίνγκλετον 12, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 8 (0/8 τρίπ.), Φώτσης 4, Παππάς 1, Φελντέιν 6 (1), Γκιστ 7, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης, Καλάθης 5 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου