Τελευταία Νέα

18/5/17

2η αγωνιστική των play-off της Superleague : Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0 (ΔΙΚΑΟΠΗ)

Σε άλλον ένα αγώνα ντροπή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο o Παναθηναϊκός προηγούνταν με 1-0 του ΠΑΟΚ μέχρι το 54' και την οριστική διακοπή της αναμέτρησης λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς. Οι πράσινοι αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 21' ήταν καλύτεροι του αντίπαλου τους που είχε μπει όμως πιο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεφτιλίζεται για μια ακόμα φορά! Μετά τα αίσχη, λοιπόν, που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο, είδαμε και νέες «ομορφιές», αυτή τη φορά στη Λεωφόρο και στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Ξύλο μεταξύ των ποδοσφαιριστών και αντικείμενα να εκσφενδονίζονται από την κερκίδα. Ενα κουτάκι μπύρας, το οποίο πέταξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, μάλιστα βρήκε στο κεφάλι τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος διεκομισθεί στο νοσοκομείο.

Mέχρι το 54' λεπτό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και την οριστική διακοπή του αγώνα λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς είχαμε και παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες.
Ένα παιχνίδι που μέχρι εκείνο το λεπτό ήταν ένα ντέρμπι με λίγες φάσεις, δυνατές μονομαχίες, διαξιφισμούς και αποβολές και με τον Παναθηναϊκό ναι μεν να έχει το προβάδισμα με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεργκ από το 10' αλλά τον ΠΑΟΚ να έχει μπει πιο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο.
Βέβαια και σε αυτό το ντέρμπι και στα 54' που παίχθηκαν ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Κομίνης, κατόρθωσε να αφήσει με παράπονα και τις δυο ομάδες. Αρχικά τον Παναθηναϊκό για την απευθείας αποβολή του Βλαχοδήμου στο 21' και την μη αποβολή του Ενρίκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 32', με τον Βραζιλιάνο μάλιστα να αναγκάζει τον Ίβιτς να τον κάνει αλλαγή τρία λεπτά αργότερα.
Ενώ και ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για την αποβολή του Ουάρντα με δυο κίτρινες κάρτες μέσα σε τέσσερα λεπτά με τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης να τονίζουν ότι σε καμία από τις δυο φάσεις δεν υπήρχε φάουλ.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Π. Κωσταράς (Αιτ/νίας), Δ. Τάτσης (Ηπείρου)
4ος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλυμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ,  Ρέις, Μαρινάκης, Εμποκού, Κλωναρίδης, Μολίνς (23' Στιλ), Μπεργκ.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε (46' Μπίσεσβαρ), Σάχοβ, Ουάρντα, Ενρίκε (35' Κάμπος), Πρίγιοβιτς.
Γκολ: 10' Μπεργκ
Κίτρινες: 17' Κάτσε, 26' Ενρίκε, 47' Ουάρντα
Κόκκινες: 21' Βλαχοδήμος, 51' Ουάρντα

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι και να σκοράρει αρκετά γρήγορα ενώ ο ΠΑΟΚ όπως και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στην αναμέτρηση και άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του μετά το 20' και κυρίως από τη στιγμή που το τριφύλλι έμεινε με 10' παίκτες.
Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι κρατούσαν μακριά από την εστία του Στιλ που πήρε την θέση κάτω από τα γκολποστ και ουσιαστικά απείλησαν μόνο με την εκτέλεση φάουλ στην αποβολή αλλά και μια φάση του Πρίγιοβιτς στις καθυστερήσεις.
Στα εννιά λεπτά που είχαμε ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έδειξε να μπαίνει καλύτερα στην αναμέτρηση αλλά είχε μείνει με δέκα παίκτες και αυτός και κανείς δεν ξέρει πως θα κυλούσε το ματς.

Τόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης όσο και ο Βλάνταν Ίβιτς είχαν κάποια προβλήματα να αντιμετωπίσουν πριν την έναρξη του αγώνα και ήταν δεδομένο ότι οι δυο ενδεκάδες θα είχαν αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα παιχνίδια που έδωσαν τρεις μέρες νωρίτερα.
Ο 48χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού όμως είχε να σκεφτεί πολλά περισσότερα καθώς δεν είχε στην διάθεση του τον τιμωρημένο Ζέκα και τους τραυματίες Μέστο, Βιγιαφάνιες και Λουντ ενώ λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα πληροφορήθηκε πως ούτε ο Κουρμπέλης θα μπορούσε να παίξει.
Έτσι έπρεπε να αναπροσαρμόσει κατά πολύ τα πλάνα του και παρέταξε μια ενδεκάδα με τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος με τον Κουλιμπαλί να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χουλτ στο αριστερό ενώ οι Μολέντο, Κουτρουμπής ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμό.
Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Μαρινάκης, Ρέις με τον Εμποκού να ξεκινάει στο αριστερό άκρο και τον Κλωναρίδη ως δεξί χαφ ενώ το δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Μπεργκ, Μολίνς.
Από την άλλη ο Βλάνταν Ίβιτς προχώρησε σε έξι αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στην Τούμπα και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και σε αλλαγή συστήματος καθώς επανέφερε το 4-3-3.
Ο Σέρβος προπονητής του ΠΑΟΚ επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Γλύκο κάτω από τα γκολπόστ και τον Κίτσιου αντί του Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ ο Μαλεζάς πήρε τη θέση του τραυματία Βαρέλα έχοντας δίπλα του τον Κρέσπο και αριστερά έπαιξε ο Λέοβατς.
Οι τρεις της μεσαίας γραμμής ήταν οι Τσίμιροτ που έπαιξε μπροστά από την άμυνα έχοντας στα δεξιά του τον Σάχοβ και αριστερά του τον Κάτσε ενώ στην τριάδα της επίθεσης στο δεξί άκρο ήταν ο Ουάρντα, αριστερά ο Ενρίκε και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς.
Το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας καλό ρυθμό και με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω με τις δυο ομάδες να δείχνουν ότι δεν είχαν επηρεαστεί από τις πολλές αλλαγές.
ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΝΩΡΙΣ ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!
Η πρώτη τελική προσπάθεια άνηκε στο τριφύλλι όταν στο 8' ο Μάρκους Μπεργκ ήταν άστοχος σε σουτ που επιχείρησε από πλάγια δεξιά.
Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ μετά από ωραία προσπάθεια και συνεργασία των τριών Σουηδών άσων του τριφυλλιού. Ο Χουλτ έκανε την κάθετη μπαλιά προς τον Μόλινς ο οποίος βγήκε τετ α τετ από τα αριστερά αλλά δεν τελείωσε την φάση, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μπεργκ ο οποίος σε κενή εστία απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Μάλιστα το τριφύλλι προσπάθησε να απειλήσει και λίγα λεπτά αργότερα. Ήταν το 16' όταν ο Κλωναρίδης έκανε την σέντρα σουτ αλλά ο Γλύκος μπόρεσε να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα την μπάλα.
Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 17' όταν ο Ενρίκε απέφυγε ωραία τον αντίπαλο του, έπιασε και ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, στην ευθεία του Βλαχοδήμου όμως ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.
ΜΕ ΔΕΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΑΟΚ!
Στο 21' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινης κάρτας του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Σε κάθετη πάσα προς τον Ενρίκε ο παίκτης του ΠΑΟΚ πρόλαβε αν και γλιστρούσε να τσιμπήσει την μπάλα προ του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ο οποίος έχοντας επίσης γλιστρήσει τον βρήκε με το πόδι άσχημα και ο Κομίνης έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι αν έδειξε την κόκκινη λόγω βίαιου παιχνιδιού ή επειδή ήταν σε προφανή θέση για γκολ ο άσος του  ΠΑΟΚ.
Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες και ο Στιλ πέρασε στο ματς αντί του Μολίνς με τους "πράσινους" να αλλάζουν και πάλι τα αγωνιστικά τους πλάνα και να μένουν με 10 παίκτες και σε σύστημα 4-4-1.
Με την έναρξη ξανά του αγώνα ο  ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ καθώς ο Κάτσε ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ. Ο μέσος των φιλοξενούμενων με ωραίο χτύπημα έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Στιλ και εν συνεχεία η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε.
Έξι λεπτά αργότερα ο Σάχοβ έκανε εξαιρετική μπαλιά προς τον Ενρίκε αλλά πρόλαβε να βγει ο Στιλ και να μαζέψει την μπάλα πριν γίνει απειλητικός ο Βραζιλιάνος.
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 33' και πάλι με τον Μπεργκ. Ο Εμποκού εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γλύκος με επέμβαση στην αριστερή του γωνία απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα.
Δυο λεπτά αργότερα ο Ίβιτς προχώρησε εσπευσμένα στην πρώτη αλλαγή στο ματς καθώς έβγαλε τον Ενρίκε ο οποίος είχε κίτρινη κάρτα από το 26' και φλέρταρε με την κόκκινη και πέρασε στην θέση του τον Κάμπος.
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όμως δεν υπήρχε κάποια καλή στιγμή για τις δυο ομάδες και μόνο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να απειλήσει όταν μετά από βολέ του Γλύκου, ο Μολέντο δεν υπολόγισε καλά, η μπάλα έφτασε στον Πρίγιοβιτς ο οποίος βγήκε τετ α τετ αλλά πλάγια, έψαξε την πάσα και δεν πλάσαρε αλλά ο Κάμπος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.
ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ 51'!
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ίβιτς προχώρησε σε ακόμα μια αλλαγή βγάζοντας τον Κάτσε που είχε επίσης κάρτα και πέρασε στην θέση του τον Μπίσεσβαρ ώστε να γίνει πιο επιθετική η ομάδα του και να μπορέσει να φτάσει στο γκολ.
Ο ΠΑΟΚ έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο προσπαθώντας να πιέσει την άμυνα των πράσινων.
Στο 51' όμως είχαμε αριθμητική ισορροπία όταν αποβλήθηκε με υπερβολική δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ουάρντα που τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε δει σωστά την πρώτη κίτρινη κάρτα.
ΣΥΡΡΑΞΗ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΒΙΤΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ!
Παρά το γεγονός ότι οι δυο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ στο 53' όταν σε κόρνερ από τα αριστερά που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά αλλά ο Στιλ απομάκρυνε αρχικά και εν συνεχεία μπλόκαρε την μπάλα και εκεί ο Ισπανός αμυντικός προσπάθησε να κλοτσήσει την μπάλα με τον ίδιο πεσμένο κάτω.
Με αποτέλεσμα ο Μπεργκ να σπρώξει τον Ισπανό και να ξεκινήσει μια σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων και τα όσα ακολούθησαν  στο 54ο λεπτό, όταν ένα κουτάκι μπύρας από την εξέδρα βρήκε πλάγια στο κεφάλι τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος εκείνη την στιγμή κοιτούσε προς το κάτω και φαινόταν προβληματισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου