Τελευταία Νέα

21/5/17

3η αγωνιστική των play-off της Superleague : AEK - Παναθηναϊκός 1-0

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο ματς με τον Παναθηναϊκό που προσπαθούσε μόνο μόνο αμυντικά και πήρε δίκαια το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και το δεύτερο τρίποντο της στα playoffs.
Ανώτερη η ΑΕΚ στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε τρομερό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και πέτυχε το δεύτερο τρίποντο της στα playoffs και βρίσκεται στο κυνήγι της πρώτης θέσης που οδηγεί στο Champions League.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που έπαιξε με πολλές ελλείψεις και δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να δημιουργήσει παρά μόνο να αμυνθεί βρήκε αυτό που έψαχνε, το γκολ, με τον Χριστουδουλόπουλο που ήρθε από τον πάγκο.
Η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς ναι μεν η ΑΕΚ μπορεί να ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Στιλ ουσιαστικά καθώς αν και επιχείρησε περισσότερα από δέκα σουτ, μόλις τα δυο πήγαν προς την εστία και το ένα βρήκε δίχτυα.
Από την άλλη  ο Παναθηναϊκός επιθετικά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ούτε από τον άξονα, ούτε από τα πλάγια και οι παίκτες των πράσινων φάνηκαν επηρεασμένοι από τις απουσίες που είχαν και σίγουρα στοίχησαν στο τριφύλλι. Κάτι για το οποίο έκανε λόγο μετά το τέλος της αναμέτρησης και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "ΟΑΚΑ"
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Χ. Μπαλτάς (Αχαΐας), Α. Γρεβένης (Χαλκιδικής)
4ος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (82' Πέκχαρτ), Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αλμέιδα (60' Αραούχο), Μπακασέτας (60' Χριστοδουλόπουλος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Ρέις, Εμποκού (76' Στάικος), Βλαχοδήμος (68' Μπουμάλ), Μολίνς (60' Λέτο), Κλωναρίδης.
Γκολ:  85' Χριστοδουλόπουλος
Κίτρινες: 90' Σιμόες/86' Λέτο

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:
Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ στο ματς με τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σύστημα σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο αλλά με αλλαγές στα πρόσωπα. Η έκπληξη του Ισπανού προπονητή όμως ήταν η απουσία από το αρχικό σχήμα του Αραούχο και η παρουσία σε αυτό του Αλμέιδα. Ενώ ο Χιμένεθ επανέφερε και τους Γαλανόπουλο, Μάνταλο στην ενδεκάδα.
Στο 4-3-3 που χρησιμοποίησε ο Ισπανός τεχνικός κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Ανέστης, στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Μπακάκης και αριστερά ο Ντίντακ ενώ οι Τσιγκρίνσκι, Βράνιες ήταν οι δυο στόπερ. Στην μεσαία γραμμή έπαιξε ο Σιμόες μπροστά από τα στόπερ έχοντας τον Γαλανόπουλο στα αριστερά του και τον Γιόχανσον στα δεξιά του. Όσο για την τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τον Μπακασέτα δεξιά, τον Μάνταλο αριστερά και τον Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει πριν την έναρξη του αγώνα και ήταν αναγκασμένος να προβεί σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τις αναμετρήσεις με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Άλλωστε δεν είχε στην διάθεση του τους Ο. Βλαχοδήμο, Κουλιμπαλί, Μέστο, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ και Κουρμπέλη.
Ο 48χρονις τεχνικός δεν άλλαξε το σύστημα του και σε αυτό το 4-4-2 επέλεξε να χρησιμοποιήσει κάτω από τα γκολπόστ τον Στιλ. Η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μαρινάκη στα δεξιά και Χουλτ στα αριστερά ενώ οι Κουτρουμπής, Μολέντο ήταν οι δυο στόπερ. Το δίδυμο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ρέις, Ζέκα με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Εμποκού στο αριστερό ενώ οι Κλωναρίδης, Μολίνς ήταν το επιθετικό δίδυμο του Παναθηναϊκού.
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση ενώ σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε την υπεροχή στο παιχνίδι αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Στιλ. Κάθε τελική των γηπεδούχων ήταν με σουτ από μακριά τα οποία όμως δεν ανησύχησαν καθόλου τον γκολκίπερ του τριφυλλιού.
Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην μπορεί να επιτεθεί από τον άξονα, οι επιλογές του από τα άκρα ήταν λανθασμένες και έτσι δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ανέστη.
Το πρώτο σουτ στον αγώνα έγινε από τον Γιόχανσον στο 7'. Ο Σουηδός άσος έκλεψε την μπάλα και έτρεξε στην κόντρα έχοντας χώρο μπροστά του. Επιχείρησε και το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Στιλ. Την ίδια κατάληξη είχαν τα σουτ στο19' και στο 30' από τον Μπακασέτα.
Οι πράσινοι έγιναν απειλητικοί για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 32' όταν ο Μολίνς έκανε την κάθετη στον Βλαχοδήμο ο οποίος βγήκε από τα αριστερά αλλά ο Μπακάκης με ένα σωτήριο τάκλιν πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα προ του επιθετικού του τριφυλλιού.
Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε και την πρώτη τελική προς την εστία όταν κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Εμποκού να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Ο Ανέστης όμως δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.
Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 44' από την ΑΕΚ που έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ με τον Μάνταλο. Ο Ντίντακ ήταν ανενόχλητος στα αριστερά, έβγαλε μια πανέμορφη σέντρα στο ύψος του πέναλτι όπου ήταν ανενόχλητος ο Μάνταλος και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΑΧΑΣΤΟ Ο ΑΛΜΕΪΔΑ!
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές και με την ΑΕΚ να χάνει μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Αλμέιδα. Ο Μπακάκης έκανε πανέμορφη κίνηση από τα δεξιά και μια συρτή σέντρα που πέρασε από τους Μολέντο, Κουτρουμπή, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον ανενόχλητο Αλμέιδα ο οποίος και με τον Στιλ εξουδετερωμένο έπιασε ένα πλασέ με το οποίο κατόρθωσε να στείλει την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Άγγλου γκολκίπερ.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε και αυτός με την σειρά του στο 51' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά του Εμποκού η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Κουτρουμπή ο οποίος έκανε το κοντρόλ αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά άστοχο και έφυγε πάνω από την εστία του Ανέστη.
Στο 60' τόσο ο Χιμένεθ όσο και ο Ουζουνίδης προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις στις ενδεκάδες των ομάδων τους. Ο Ισπανός έβγαλε τους Μπακασέτα, Αλμέιδα και πέρασε στο ματς τους Χριστοδουλόπουλο, Αραούχο ενώ ο Ουζουνίδης έβγαλε από την αναμέτρηση τον Μολίνς και πέρασε στην αναμέτρηση τον Λέτο. Επίσης οκτώ λεπτά αργότερα ο 48χρονος τεχνικός έβγαλε από το παιχνίδι και τον Βλαχοδήμο για να βάλει στην θέση του τον Μπουμάλ.
Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς άνηκε και πάλι στην ΑΕΚ στο 70' όταν σε σέντρα του Μπακάκη από τα δεξιά ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή ήταν αδύναμη και ο Στιλ μπλόκαρε εύκολα.
Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που είχε πριν το ματς ο Ουζουνίδης στο 76' αναγκάστηκε να βγάλει από το παιχνίδι και τον Εμποκού λόγω τραυματισμού και να περάσει στην αναμέτρηση τον νεαρό Στάικο.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ 82', ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΤΟ 85' Η ΑΕΚ! 
Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι και στο 82' βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ αλλά ο Στιλ έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση και κράτησε το μηδέν. Ο Αραούχο είδε ωραία τον νεαρό μέσο μέσα στην περιοχή και δεξιά, αυτός επιχείρησε ένα διαγώνιο βολέ και ο Στιλ με πανέμορφη εκτίναξη με το ένα χέρι έδιωξε την μπάλα ενώ εν συνεχεία τα σουτ των Αραούχου και Μάνταλου κόντραραν πάνω στον Κουτρουμπή.
Τρία λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Με τι άλλο; Με σουτ έξω από την περιοχή. Σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα έφτασε απέναντι στον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος είδε ανοιχτό χώρο, δεν το σκέφτηκε πολύ και με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ ο οποίος αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς καθώς ο Παναθηναϊκός στα λεπτά που απέμεναν δεν μπόρεσε παρότι προσπάθησε να απειλήσει με τους Μπουμάλ και Λέτο να προσπαθούν να δημιουργήσουν αλλά να αφήνουν ανολοκλήρωτες τις προσπάθειες τους. Επίσης κάποια στημένα που κέρδισε προς το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός τα καθάρισε εύκολα ο Ανέστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου