Τελευταία Νέα

28/5/17

5η αγωνιστική των play-off της Superleague : AEK- ΠΑΟΚ 1-0

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και παρέμεινε "ζωντανή" στην μάχη για την πρώτη θέση στα playoffs. Ο Τάσος Μπακασέτας "χρυσός" σκόρερ στο 42'. Χαμένο πέναλτι ο Χριστοδουλόπουλος το 6'.
Tη… ζωή της έπαιζε η ΑΕΚ στην μάχη για την πρωτιά στα playoffs στο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Και απέδειξε πως ακόμα έχει σφυγμό. Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 σ’ ένα ματς που ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ.
Άλλωστε έχασε πέναλτι, είχε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και κυριάρχησε απέναντι στην ομάδα του Ίβιτς, η οποία και πάλι εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ κατώτερη των περιστάσεων. Η αλλαγή του Χιμένεθ σε πρόσωπα και σε σύστημα (από 4-3-3 σε 4-4-1-1), λειτούργησε ευεργετικά για την ΑΕΚ. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, δεν βρήκε λύσεις.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
4ος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):  Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.
Γκολ:  42' Μπακασέτας
Κίτρινες: 20’ Μάνταλος, 20’ Κάμπος, 25’ Χριστοδουλόπουλος, 36’ Ενρίκε, 45’ Πρίγιοβιτς, 45’ Χαρίσης, 64΄Μάτος, 80’ Γιόχανσον, 90’ Κρέσπο
Κόκκινη: 96' Μαλεζάς
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Το αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα, θύμισε το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Με την ΑΕΚ να μπαίνει φουριόζα, να πιέζει χαμηλά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γρήγορο γκολ. Όμως στο ματς της κανονικής περιόδου ο Αραούχο βρήκε δίχτυα στο 3’, αυτή την φορά ο Χριστοδουλόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει στο 5’. Ο Λάζαρος κέρδισε πέναλτι όταν σε σέντρα που έκανε, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Κρέσπο και ο Θάνος υπέδειξε το πέναλτι. Ωστόσο ο Χριστοδουλόπουλος από την άσπρη βούλα, δεν βρήκε ούτε δίχτυα, ούτε τέρμα.
Η αλήθεια είναι πως η απώλεια του πέναλτι, επηρέασε το αρχικό… φορτσάρισμα των παικτών της ΑΕΚ. Και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να βρει πατήματα και μάλιστα να ψάξει και απειλή στην εστία του Ανέστη. Στο 12ο λεπτό ο Λέοβατς βρήκε χώρο από αριστερά, έβγαλε την σέντρα, ο Χαρίσης πρόλαβε τον Ντίντακ και έβαλε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Αυτή πάντως, ήταν και η καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ  σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Διότι από το τέταρτο και μετά, η ΑΕΚ άρχισε και πάλι να κυριαρχεί.
Με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, άρχισε να βάζει σταδιακά τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Στο 23’ ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε την σέντρα, ο Μπρκιτς απομάκρυνε αλλά πάνω στον Μπακασέτα, ο οποίος έκανε κεφαλιά σε άδειο τέρμα, που πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελικά η ΑΕΚ εξαργύρωσε την υπεροχή της, δυο λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον Μπακασέτα στα όρια της περιοχής, εκείνος με εξαιρετική κίνηση «άδειασε» τον Κρέσπο και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και έστειλε την ΑΕΚ με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από το φινάλε του πρώτου μέρους του ματς, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που θα έπρεπε να βγάλει αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας για την ισοφάριση. Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ μπήκε περισσότερο για να κάνει διαχείριση στο προβάδισμα. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Χιμένεθ ήταν αυτοί που κρατούσαν και έλεγχαν τον ρυθμό του ματς. Κυρίως διότι χάρη στα τρεξίματα του Γαλανόπουλου κατά πρώτο λόγο και του Σιμόες κατά δεύτερο, αλλά και τις βοήθειες του Μάνταλου, η ΑΕΚ κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή.
Και είχε πιο εύκολες κατοχές απ’ ότι ο ΠΑΟΚ, που έδειχνε να μην μπορεί να κτίσει επίθεση ούτε από τα άκρα, αλλά ούτε και από τον άξονα. Ακόμα και όταν ο Ίβιτς έριξε στο ματς τον Πέλκα. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ δεν «έγραψε» ούτε μια ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Αντίθετα η ΑΕΚ απείλησε στο 66’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, στο 72’ με σουτ του Αραούχο μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Μπρικιτς, αλλά και στο 85’ πάλι με σουτ, αλλά έξω από την περιοχή του Μάνταλου. Άλλωστε στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ ήταν πολύ περισσότερο στην επίθεση απ’ ότι ο ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου