Τελευταία Νέα

31/5/17

6η αγωνιστική των play-off της Superleague : ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-3

                                       
Με ηγέτη τον Κλωναρίδη που εξιλεώθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός πέτυχε διπλό καρδιάς μέσα στην Τούμπα, «κόβοντας» την πρώτη θέση από τον ΠΑΟΚ. 
'Oταν βρίσκεσαι δύο φορές πίσω στο σκορ, έχεις χάσει δύο παίκτες με τραυματισμό (Κουλιμπαλί, Ρέις) και ενώ παίζεις ήδη με πολλές απουσίες και τελικά καταφέρνεις να κερδίσεις, τότε σου αξίζουν τα μπράβο για το πάθος και την ψυχή που επέδειξες.
Αυτό πέτυχε ο Παναθηναϊκός απόψε στην Τούμπα που με μπροστάρη τον φανταστικό Κλωναρίδη (γκολ και ασίστ εξιλέωσης για τις χαμένες ευκαιρίες στον δεύτερο ημιτελικό) κατάφερε να φύγει νικητής με 3-2 από την Τούμπα, να αποφύγει την τελευταία θέση των play offs και να στερήσει από τον ΠΑΟΚ την πρώτη θέση και το εισιτήριο των προκριματικών του Champions League.
Το παιχνίδι ήταν το καλύτερο των play offs και πέρα από το θέαμα είχε και ατμόσφαιρά από τους περίπου 12.000 που βρέθηκαν στην Τούμπα και είχαν υποδειγματική συμπεριφορά, χειροκροτώντας στο φινάλε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, παρά την πίκρα, για τις χαρές που τους έδωσαν ολόκληρη τη σεζόν.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Τούμπα"
Διαιτητής:  Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί:  Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χασάν Κούλα (Ξάνθης)
4ος:  Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Λέοβατς, Πούγγουρας, Κρέσπο, Tσίμιροτ, Σάχοβ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (77΄ Κάνιας), Ουάρντα (88΄ Χαρίσης),Πρίγιοβιτς (67΄ Κουλούρης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (43' Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μαρινάκης, Λουντ, Ρέις (48' Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Μολίνς.
Γκολ: 20' Μπίσεσβαρ, 27' Κλωναρίδης, 68΄ Ενρίκε, 79΄Λουντ, 90΄+3΄ Μόλινς
Κίτρινες: 18΄Μόλινς, 59΄Κίτσιου, 63΄Οδ. Βλαχοδήμος, 67΄Βιγιαφάνες, 70΄Σάχοβ, 72΄Κουρμπέλης, 74΄Ενρίκε, 80΄Κάνιας, 82΄Μαρινάκης
ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:
Ο Βλάνταν Ιβιτς επέλεξε το 4-2-3-1. Κάτω από την εστία κάθισε ο Μπρκιτς, οι Κίτσιου και Λέοβατς κάλυψαν το δεξί κι αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, οι Κρέσπο και Πούγγουρας ήταν οι δύο στόπερ, οι Σάχοβ και Τσίμιροτ οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Ενρίκε και Ουάρντα οι δύο εξτρέμ (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα), ενώ πίσω από τον προωθημένο Πρίγιοβιτς αγωνίστηκε ο Μπίσεσβαρ.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2. Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την εστία, οι Κουλιμπαλί και Χουλτ ήταν οι δύο μπακ (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα), οι Κουτρουμπής και Κουρμπέλης συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Ρέις και Μαρινάκης ήταν οι κεντρικοί χαφ, οι Βιγιαφάνες και Λουντ ήταν οι πλάγιοι χαφ (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα), ενώ οι Μόλινς και Κλωναρίδης αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Μόλις στο 3' σημειώθηκε η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Μπρκιτς δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας μετά την προσπάθεια απόκρουσης της μπάλας από τον Πούγγουρα. Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το γκολ, όταν η κεφαλιά του Μόλινς, μετά το κόρνερ του Βιγιαφάνες από τα αριστερά, έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Μπρκιτς.
ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ.
Ο Δικέφαλος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ουσιαστικά καλή επιθετική του ενέργεια. Ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και με άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα να «αναπαυτεί» στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Βλαχοδήμου. Ο Ολλανδός πήρε την μπάλα από τον Τσίμιροτ, ο οποίος την είχε αποσπάσει από τον Μαρινάκη. Τόσο ο σκόρερ, όσο και όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν μπροστά στον πάγκο της ομάδας τους, αφιερώνοντας το γκολ στον Δημήτρη Χατζηισαΐα.
Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον Παναθηναϊκό. Στο 27΄ ο Λουντ έβγαλε τον Κλωναρίδη απέναντι από τον Μπρκιτς και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων δεν έκανε λάθος, ισοφαρίζοντας με σουτ το σκορ. Οι παίκτες του Ουζουνίδη εκμεταλλεύτηκαν έτσι τα προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, που από τα πρώτα λεπτά του αγώνα δυσκολεύονταν πολύ να ανταποκριθούν στο γρήγορο παιχνίδι των αντιπάλων τους.
Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου ο Ουζουνίδης αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, αφού ο Κουλιμπαλί δεν μπορούσε να συνεχίσει εξαιτίας τραυματισμού, παραχωρώντας τη θέση του στον Ευαγγέλου. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε επίσης στον Παναθηναϊκό. Ο Μπρκιτς έστειλε την μπάλα στα πόδια του Μόλινς, ο οποίος από πολύ πλάγια θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει στην ανυπεράσπιστη εστία.
Αναγκαστική ήταν και η δεύτερη αλλαγή του Ουζουνίδη στην αρχή του β' μέρους, όταν ο Ρέις δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει το παιχνίδι, παραχωρώντας τη θέση του στον Χατζηγιοβάνη.
Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ για να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Και στο 56΄ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ενρίκε, μετά την κάθετη πάσα του Ουάρντα, βγήκε  από τα αριστερά απέναντι από τον Βλαχοδήμο. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού βρήκε τόσο την μπάλα, ώστε αυτή να καταλήξει στο αριστερό του δοκάρι, κι όχι στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα, και πάλι ο Βλαχοδήμος χρειάστηκε να επέμβει, προκειμένου να διώξει σε κόρνερ το σουτ του Μπίσεσβαρ.
ΠΗΡΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΕΝΡΙΚΕ Ο ΠΑΟΚ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΠΑΟ!
Στο 67' ο Ιβιτς απέσυρε στον πάγκο τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για την αντίπαλη εστία. Τη θέση του πήρε ο Κουλούρης, ο οποίος είχε συμμετοχή στο 2-1.
Μετά την απομάκρυνση της μπάλας από τον Πούγγουρα, ήταν ο παίκτης, που πήρε την κεφαλιά, η  μπάλα έφθασε στον Κουτρουμπή, ο οποίος έκανε λάθος γύρισμα στον Βλαχοδήμο. Ο Ενρίκε δεν άφησε το δώρο ανεκμετάλλευτο, έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή πέρασε και τον γκολκίπερ του τριφυλλιού και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-1.
Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν ήταν διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα. Και στο 79΄ο Λουντ «εκτέλεσε από κοντά τον Μπρκιτς, αξιοποιώντας την κεφαλιά-πάσα του Κουτρουμπή ύστερα από κόρνερ από τα δεξιά.
Η ομάδα, όμως, του Ουζουνίδη δεν αρκέστηκε στην ισοπαλία, αλλά έψαξε στην κόντρα και ένα τρίτο γκολ. Και το πέτυχε στις καθυστερήσεις με δράστη τον Μόλινς, ο οποίος αξιοποίησε την έξοχη προσπάθεια του Κλωναρίδη από τα δεξιά. Ο επιθετικός των πράσινων πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε τη σέντρα και ο Σουηδός φορ με κεφαλιά έκανε το 3-2 και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου