Τελευταία Νέα

13/5/17

Play off Α1 Ημιτελικά : Άρης - Ολυμπιακός 77-84 (0-2).

Ο Ολυμπιακός πέρασε με άνεση από τη Nick Galis Hall (84-77) και έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά της Stoiximan.gr Basket League απέναντι στον Άρη.Απιίστευτο τρίποντο (με σπάσιμο μέσης) πιίσω από το κέντρο του γηπέδου απο τον Κώστα Παπανικολάου! 
Στην τελευταία του εν Ελλάδι "παράσταση" πριν το Final Four της EuroLeague, o Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη στη Nick Galis Hall (84-77), έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά της Stoiximan.gr Basket League και τώρα μπορεί να συγκεντρωθεί στον ημιτελικό της επόμενης Παρασκευής, απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Πειραιώτες έκαναν εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, "έχτισαν" μια καλή διαφορά και πήραν με σχετική άνεση τη νίκη, χάρη κυρίως στα τρομερά του ποσοστά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Το Game 3 της σειράς θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ στις 25 Μαΐου, αμέσως μετά την επιστροφή των ερυθρόλευκων από την Κωνσταντινούπολη.
O MVP:
Ο Κώστας Παπανικολάου διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και το απέδειξε και στο Game 2 με τον Άρη, καθώς σκόραρε 23 πόντους με 3/4 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 2/2 βολές στα 29 λεπτά που έμεινε στο παρκέ του Αλεξανδρείου. Ο Έλληνας περιφερειακός έχει βρει τα πατήματά του, αισθάνεται δυνατός, έχει αυτοπεποίθηση και πηγαίνει στο Final Four στην ιδανική κατάσταση. Αν έβαζε άλλο ένα καλάθι, θα έσπαγε και το ατομικό του ρεκόρ που είναι οι 24 πόντοι, ενώ δεν έχει πετύχει ποτέ στη EuroLeague περισσότερους από 21. Ήταν ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό απόγευμα για τον "Παπ" σε ένα γήπεδο που γνωρίζει πολύ καλά.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Ξεκάθαρα τα 16/34 τρίποντα του Ολυμπιακού, που επέμεινε στο περιφερειακό σουτ και θα είχε τρομακτικό ποσοστό αν το δίδυμο των Μάντζαρη - Αγραβάνη δεν τελείωνε τον αγώνα με 2/11 από τα 6μ.75. Εντυπωσιακό και το double-double του Κεμ Μπιρτς (11 πόντοι, 14 ριμπάουντ), όπως και οι 8 ασίστ του Βασίλη Σπανούλη.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, αλλά και στον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού που μπορεί να μην ξεκίνησε καλά τον αγώνα, όμως όποτε ήθελε πατούσε το γκάζι και... εξαφανιζόταν. Ο Άρης δεν είχε την ποιότητα και τις μονάδες για να ακολουθήσει, είχε και τις ελλείψεις των Καββαδά - Τζάκσον να καλύψει, όμως το πάλεψε μέχρι εκεί που μπορούσε και κέρδισε το χειροκρότημα των οπαδών του που δημιούργησαν και πάλι μια πολύ όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Με τον Γουότερς στη θέση του εμπύρετου Μάντζαρη στη βασική πεντάδα, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα. Το 6-7 στο πέμπτο λεπτό έδινε την αίσθηση πως οι δυο ομάδες αντιμετώπιζαν την αναμέτρηση ως αγγαρεία, όμως το τέμπο ανέβηκε στη συνέχεια και μάλιστα απότομα με τον Παπανικολάου να γράφει το 14-26 της πρώτης περιόδου με τρομερό τρίποντο (με σπάσιμο μέσης) από το κέντρο του γηπέδου
                
Ο Άρης ροκάνισε στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου τη διαφορά, έμεινε κοντά στο σκορ, απείλησε τους Πειραιώτες, όμως τα τρίποντα των Γκριν - Γουότερς τους κράτησαν μπροστά. Ο Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του να αντιδρούν κάπως υπερβολικά σε αποφάσεις των διαιτητών και να χρεώνονται με τεχνικές ποινές, είδε όμως και το ημίχρονο να κλείνει στο 41-43, σκορ που τον ευχαρίστησε μιας και έτσι μπορούσε να κρατήσει "ξύπνιους" τους αθλητές του. Ζάρας με 10 και Παπανικολάου με 13 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των ομάδων τους.
Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Άρης πέρασε μπροστά, όμως η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και ήταν και εντυπωσιακή. Ένα γρήγορο σερί 0-8 έκανε το 44-51, με το +11 να έρχεται λίγο αργότερα και τους γηπεδούχους να μην αντιδρούν καλά στο ξέσπασμα των αντιπάλων τους. Ο Πρίφτης κοιτούσε στον πάγκο του, δεν έβρισκε λύσεις, ο Παπανικολάου έβαλε και νέο τρίποντο για το 46-62 στα μέσα του δεκαλέπτου και κάπου εκεί η ζυγαριά άρχισε να γέρνει οριστικά προς το μέρος των ερυθρόλευκων που με ένα καλό διάστημα έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ο Άρης δεν παράτησε πάντως το παιχνίδι και μείωσε στο 62-69, πριν ο Αγραβάνης πετύχει τρίποντο στην επόμενη φάση για να κρατήσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και γράψει ο Σπανούλης το 62-75. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, παρά την ύστατη προσπάθεια των παικτών του Πρίφτη που μείωσαν μέχρι τους έξι, χωρίς να καταφέρουν κάτι περισσότερο.
Τα δεκάλεπτα: 14-26, 41-43, 55-67, 77-84.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Κάμινγκς 16, Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς 9, Ντραγκίσεβιτς 14(4), Σκοτ 11(1), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 8(1), Ζάρας 10(1), Χρηστίδης, Μούρτος 7(1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γουότερς 9(3), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 10(2), Παπανικολάου 23(5), Σπανούλης 19(3), Γκριν 3(1), Μπιρτς 11(14 ριμπάουντ), Γιανγκ, Παπαπέτρου, Αγραβάνης 5(1), Μάντζαρης 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου