Τελευταία Νέα

23/6/17

Βάτενς - Ολυμπιακός 0-2 (ΦΙΛΙΚΟ).


Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Βάτενς στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους με γκολ των Βέργου και Μεγαρίτη. «Καρδιοχτύπι» στο τέλος με Ρέτσο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Βάτενς στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους με γκολ των Βέργου και Μεγαρίτη. «Καρδιοχτύπι» στο τέλος με Ρέτσο.

Οι «ερυθρόλευκοι», έδειξαν αρκετά καλά δείγματα στο πρώτο τους παιχνίδι υπό την τεχνική ηγεσία του Μπέσνικ Χάσι, παίρνοντας τη νίκη χωρίς πρόβλημα με ένα γκολ ανά ημίχρονο.

Tην αρκετά καλή απόδοση των πρωταθλητών Ελλάδος όμως επισκίασε ο τραυματισμός του Παναγιώτη Ρέτσου, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι μετά από σύγκρουση με αντίπαλο στην τελευταία φάση του αγώνα.

Το πλάνο του Χάσι:


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το πρώτο μέρος με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας, αριστερό ο Κούτρης, σέντερ μπακ οι Σισέ και Νικολάου. Αμυντικά χαφ οι Μάρτινς και Ρομαό, στα άκρα οι Μανθάτης και Βρουσάι, ο Κασάμι πίσω από τον Βέργο.

Στο β' μέρος ξεκίνησε από την αρχική ενδεκάδα μόνο ο Χουτεσιώτης. Στο δεξί άκρο ο Τόλι, στο αριστερό ο Ντε Λα Μπέγια, σέντερ μπακ οι Ρισβάνης και Ρέτσος, στα χαφ οι Ζντιέλαρ και Μπουχαλάκης, οι Μεγαρίτης, Ντουμάνης και Μάριν πίσω από τον Σεμπά.

Ο Βέργος άνοιξε λογαριασμό!


Αρκετά καλή η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος για τα δεδομένα της εποχής και το επίπεδο του αντιπάλου. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου, με αρκετά καλή ανάπτυξη και συνεργασίες. Ορεξάτος ο Κασάμι αλλά και ο Μανθάτης, μέσα στις φάσεις ο Βέργος, καλά στοιχεία από τον Σισέ σε ανάπτυξη από πίσω και ψηλό παιχνίδι.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε μόλις στο δεύτερο λεπτό, με τον Σισέ να κάνει κάθετη μπαλιά για τον Βέργο, ο οποίος απέφυγε ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε στο όριο της περιοχής, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.Στο 10' ο Βέργος από δεξιά γύρισε ωραία για τον Κασάμι, αυτός έκανε κεφαλιά - πάσα για τον Βρουσάι που δεν πρόλαβε να τελειώσει την φάση.

Στο 17' ο Μάρτινς εκτέλεσε κόρνερ και ο Όσβαλντ μπλόκαρε την κεφαλιά του Κασάμι, ενώ ακολούθησε η μοναδική καλή ευκαιρία των Αυστριακών στο α' μέρος, με τον Κόβατσεκ στο 24' να μπαίνει μόνος του από δεξιά αλλά να σουτάρει άουτ.Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μανθάτης γύρισε από δεξιά στον Κασάμι, αλλά ο Όσβαλντ απόκρουσε το πλασέ του Ελβετού. 

Στο 28' όμως ο Μανθάτης βρέθηκε και πάλι από δεξιά, έκανε ωραία φαλτσαριστή σέντρα και ο Βέργος με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο φετινό γκολ του Ολυμπιακού.Στο 35' ο Κασάμι εκτέλεσε φάουλ και ο Σισέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βρουσάι βρέθηκε στο δεξί άκρο και έδωσε για τον Κασάμι, αυτός γύρισε αριστερά στον ολομόναχο Μανθάτη, αλλά ο Όσβαλντ αποσόβησε το γκολ με ωραία απόκρουση.
Τελευταία αξιόλογη φάση για το α' μέρος, μία κεφαλιά του Σισέ στο 41' που πέρασε άουτ από σέντρα του Μάρτινς από δεξιά.

Σεφτέ από Μεγαρίτη, σοκ στο τέλος!


Με ριζικές αλλαγές ξεκίνησε το β' μέρος ο Ολυμπιακός, καθώς μόνο ο Χουτεσιώτης έμεινε από την ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ζντιέλαρ, έδειξαν καλά στοιχεία ο Ντουμάνης και ο σκόρερ Μεγαρίτης.

Αρκετές αλλαγές έκαναν και οι Αυστριακοί, που είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 53' με φάουλ του Μάντερ που πέρασε άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους καλή φάση, στο 58' όταν ο Ζντιέλαρ βρήκε ωραία αριστερά τον Ντουμάνη, αυτός έφερε μπροστά την μπάλα και πάτησε περιοχή γυρίζοντας για τον Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος δεν έκανε κοντρόλ αλλά ο Μεγαρίτης μπήκε στην φάση και με σουτ μετά από προσποίηση έγραψε το 2-0.


Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να αναζητούν το τρίτο γκολ, με τον Μπουχαλάκη στο 74' να σουτάρει άουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάριν.

Οι Αυστριακοί από την άλλη προσπάθησαν να μειώσουν στο 76', όμως το σουτ του Γιάντιν μέσα στην περιοχή πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος, ο Ντε Λα Μπέγια βρέθηκε σε καλή θέση από την αριστερή πλευρά αλλά σούταρε άουτ με το δεξί, ενώ στο 87' ο Ρέτσος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ μετά από σέντρα του Σεμπά, ωστόσο ο αμυντικός του Ολυμπιακού συγκρούστηκε με αντίπαλο στην φάση, με αποτέλεσμα το ματς να λήξει πρόωρα, με τον παίκτη να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και τους συμπαίκτες του να ανησυχούν, πριν μεταφερθεί εκτός γηπέδου με ασθενοφόρο.


Συνθέσεις:

Βάτενς (Σιλμπεργμπέργκερ): Όσβαλντ, Σταϊνλέχνερ, Γκούγκανιγκ, Νιτσλνάντερ, Τόπλιτς, Ρ. Σνεεμπάουερ, Κέκετς, Γιούρντικ, Κόβατσεκ, Τσιμερχόφερ, Ντομίνγκες.

Ολυμπιακός (Χάσι, 4-2-3-1): Χουτεσιώτης -  Φιγκέιρας (46' Τόλι), Σισέ (46' Ρέτσος), Νικολάου (46' Ρισβάνης), Κούτρης (46' Ντε Λα Μπέγια) -  Μάρτινς (46' Ζντιέλαρ), Ρομαό (46' Μπουχαλάκης) - Κασάμι (46' Μεγαρίτης), Βρουσάι (46' Ντουμάνης), Μανθάτης (46' Μάριν) - Βέργος (46' Σεμπά).


Γκολ: 28' Βέργος, 58' Μεγαρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου