Τελευταία Νέα

12/7/17

ΠΑΟΚ - Φένλο 1-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Με γκολ του Πρίγιοβιτς στο 70' ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Φενλο με 1-0. Χρήσιμα συμπεράσματα για τον Στανόγεβιτς που τέσταρε το 4-4-2 και το περσινό 4-2-3-1 προς το φινάλε και είδε πολλά κενά μεσοαμυντικά. 
O ΠΑΟΚ και ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς ήθελαν τη νίκη κόντρα στην Φένλο και αυτή ήρθε με το γκολ του Πρίγιοβιτς στο 70'. Ήθελαν, όμως, και μία καλή εμφάνιση κόντρα στους Ολλανδούς κι αυτή δεν ήρθε, παρά τις καλές επιθετικά στιγμές που είχε ο Δικέφαλος, αφού μεσοαμυντικά είχε πολλά κενά και απόδειξη είναι οι δέκα τελικές προσπάθειες της Φενλο (οι επτά από αυτές στο 1ο μέρος).
Φάνηκε ότι το 4-4-2 που θέλει να εφαρμόσει φέτος ο 43χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ παρουσιάζει ακόμη αρκετές αρρυθμίες και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η διάταξη του Δικεφάλου παρέπεμπε περισσότερο στο περσινό 4-2-3-1, με τον Μακ αριστερό εξτρέμ και τον Πελκα τρίτο μέσο.
Ο Σλοβάκος και ο Σέρβος ήταν πολύ καλοί (έχοντας υποστηρικτές Κάμπος και Πέλκα) και έστειλαν το μήνυμα ότι θα αποτελέσουν το "βαρύ πυροβολικό" του ΠΑΟΚ φέτος. Πολύ καλός ήταν ο Κάτσε, που ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, ενώ θετικοί ήταν οι νεαροί Δεληγιαννίδης, Πούγγουρας, o Σιαμπάνης με εντυπωσιακές επεμβάσεις και κεφάτος ο Μπίσεσβαρ στο 1ο μέρος.
ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΔΟΚΑΡΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΠΕΣΕ.
Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο γήπεδο για να δοκιμάσει το 4-4-2. Στο 1ο μέρος, ο Σιαμπάνης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, στην άμυνα (από τα δεξιά) οι Δεληγιαννίδης, Βαρέλα, Μαλεζάς και Λέοβατς. Στα χαφ, ο Μπίσεσβαρ κινούταν από αριστερά, ο Ενρίκε από τα δεξιά και στον άξονα βρίσκονταν οι Κάτσε, Σάχοβ. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Κουλούρης και Αθανασιάδης.
Ο ΠΑΟΚ άρχισε ορεξάτος το παιχνίδι και στο 8', μετά από μία επέλαση και ένα γύρισμα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο Ενρίκε σημάδεψε το αριστερό δοκάρι από πλάγια θέση. Στο 17', πάλι από ενέργεια του Μπίσεσβαρ, ο Κουλούρης από πλάγια θέση σούταρε άουτ, ενώ στο 21' ο Λέοβατς έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ. Στο 26', η Φένλο απείλησε για πρώτη φορά με σουτ του Ρέζελερ, που έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
Από το ημίωρο και έπειτα η ολλανδική ομάδα κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και προς το τέλος του 1ου μέρους δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες. Στο 37', η άμυνα του Δικεφάλου "κόλλησε" και ο Μπεζάτ έφυγε μόνος από πλάγια θέση, αλλά στο γύρισμα που έκανε, έκοψε σωτήρια ο Βαρέλα. Στην εκτέλεση κόρνερ, ο Ρέζελερ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Το 1ο μέρος έκλεισε με δύο επεμβάσεις του Σιαμπάνη. Στο 43' ο Φαν Κρόι πλάσαρε ανενόχλητος και μπλόκαρε ο νεαρός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ενώ στις καθυστερήσεις, μετά από προβολή του Ζόιντιενς, έδιωξε εκπληκτικά με το πόδι.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ "ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ".
Στο 2ο ημίχρονο, ο Στανόγεβιτς προχώρησε σε πέντε αλλαγές. Ο Λεβέκ πήρε τη θέση του Λέοβατς στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ αντικαταστάθηκε και όλη η γραμμή κρούσης. Κάμπος (δεξιά) και Πέλκας (αριστερά) ήταν οι δύο ακραίοι και ο Πρίγιοβιτς με τον Μακ, αποτελούσαν το δίδυμο της επίθεσης.
Ο Σλοβάκος είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 50', με το πλασέ του να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ είχε διάθεση να βγει στην επίθεση, όμως ήταν εκτεθειμένος στην άμυνα. Στο 69', ο Πέλκας (αρχηγός στο 2ο μέρος, παίρνοντας το περιβραχιόνιο από τον Μαλεζά) σούταρε έξω από την περιοχή, άουτ. Στο 70', σε γρήγορη αντεπίθεση που ξεκίνησε από προώθηση του Πούγγουρα από τα δεξιά, ο Κάμπος μπήκε στην περιοχή σούταρε, ο τερματοφύλακας της Φένλο απέκρουσε και στην επαναφορά ο Πρίγιοβιτς με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.  
Στο 77', ο Ρέσπεν προσπάθησε να απειλήσει με συρτό σουτ που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 82',  ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία σε γρήγορη αντεπίθεση, με τον Μακ να κάνει συρτή πάσα στον Πρίγιοβιτς και τον Σέρβο να κόβεται από τους αμυντικούς της Φένλο.
Στο 91', ο Πέλκας "άγγιξε" το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Πρίγιοβτς του έστρωσε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, εκείνος σούταρε και ο τερματοφύλακας της Φένλο απέκρουσε εντυπωσιακά.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης (61'  Μελίσσας), Δεληγιαννίδης (61'  Μάτος), Βαρέλα (61' Πούγγουράς), Μαλεζάς (61'  Κρέσπο), Λέοβατς (46'  Λεβέκ), Ενρίκε (46'  Κάμπος), Σάχοβ (61'  Κάνιας), Κάτσε, Μπίσεβαρ (46' Πέλκας), Αθανασιάδης (46'  Πρίγιοβιτς), Κουλούρης (46'  Μακ)
Φένλο: Ούνερσταλ, Ρούτεν, Πρόμες, Γιάνσεν, Σαρπέι, Ποστ, Φαν Κρούι, Ζόιντιενς, Ρέζελερ, Τισουνταλί, Μπεζάτ
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Ντελάνο Φαν Κρόι, Ρέσπεν, Σέζερ, Γκίελεν, Λαμπίλ, Φέρμπονγκ, Φαν Ντικ, Σάμσον, Φορστ, Χέντριξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου