Τελευταία Νέα

19/7/17

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Προβλημάτισε -κυρίως επιθετικά- με την απόδοση του ο Ολυμπιακός, που έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα στο Φάληρο, λίγες μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι. Μανιάς (29') και Καρσελά (55') οι σκόρερ του αγώνα.
Tο τελευταίο του δυνατό τεστ έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός, πριν τις δύο αναμετρήσεις με την Παρτίζαν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.
Οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τον Μπέσνικ Χάσι να δίνει φανέλα βασικού στους Βούκοβιτς και Εμενίκε. Πρώτο παιχνίδι του Σέρβου στόπερ με τα ερυθρόλευκα, πρώτο του Νιγηριανού στράικερ στην ενδεκάδα μετά την μισή ώρα παιχνιδιού κόντρα στη Λόκερεν. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν είχε στην διάθεση του πέντε παίκτες, τους Μποτία, Ρέτσο, Ανδρούτσο, Μπεν και Ταχτσίδη.
Για τον Αστέρα Τρίπολης του Στάικου Βεργέτη αυτό ήταν το παρθενικό φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας, με τον Έλληνα τεχνικό να χρησιμοποιεί δέκα διαφορετικούς παίκτες με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 29ο λεπτό, όταν ο Μανιάς στην πρώτη τελική του Αστέρα στο ματς άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Ο Καρσελά πέρασε στο ματς από το 46' στην θέση του Πάρντο και στο 55' ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή για το τελικό 1-1.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών), Γιώργος Κουντουρέλης (ΕΠΣ Αθηνών)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Kαπίνο, Ελαμπντελαουί (73' Φιγκέιρας), Σισέ (46' Νικολάου), Βούκοβιτς (46' Μαρτίνς), Κούτρης (85' Ντε λα Μπέγια), Ρομαό, Οφόε (77' Σιώπης), Φορτούνης (89' Μανθάτης), Πάρντο (46' Καρσελά), Μαρίν (68' Σεμπά), Εμενίκε (46' Ανσαριφάρντ).
ΑΣΤΕΡΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης (46' Τσιφτσής, 69' Καπετάνος), Ιγκόρ (46' Κώτσιρας), Τριανταφυλλόπουλος (46' Πασαλίδης), Γιαννούλης (46' Ευαγγέλου), Κουμάντεϊ (46' Κυριακόπουλος), Ιγκλέσιας (46' Ντουτνού), Μαντιντά, Καλτσάς (46' Τσανγκ, 77' Μπαστιάνος), Μάσα (46' Τσιλιανίδης), Στανισάβλιεβιτς (46' Χασάν, 70' Δουβίκας), Μανιάς (46' Γκοντό).
Γκολ: 55' Καρσελά / 29' Μανιάς
Κάρτες: 67' Καρσελά, 85' Φορτούνης / 31' Κουμάντεϊ, 47' Χασάν, 52' Πασαλίδης

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Καμία έκπληξη στον τρόπο που μπήκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο, απόλυτα φυσιολογική η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός συνήθως με την μπάλα στα πόδια και ο Αστέρας πίσω από αυτή, έχοντας ως πρώτο μέλημα να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Αθανασιάδη.
Με τους μπακ σε θέση εξτρέμ και τους ακραίους κυνηγούς να μπαίνουν στον άξονα ήθελε να δημιουργήσει συνθήκες επίθεσης ο Ολυμπιακός, όμως ο Αστέρας κρατούσε σωστές αποστάσεις και με αλληλοκαλύψεις αντιμετώπιζε εύκολα ή δύσκολα τις απόπειρες των Πειραιωτών να πλησιάσουν την περιοχή.
Είχε σωστή πίεση (ακόμη και ασφυκτική σε κάποιες περιπτώσεις) αλλά και θέματα ανάπτυξης ο Ολυμπιακός. Πολύ παιχνίδι από το πλάι, τίποτα αξιοσημείωτο από τον άξονα και αυτό ήταν πρόβλημα. Φορτούνης, Μαρίν, Εμενίκε, ενίοτε και οι Οτζίτζα Οφόε, Πάρντο έπαιζαν πολύ με πλάτη στο τέρμα, σπανίως με πρόσωπο και μοιραία δεν απειλούσαν. Επιπροσθέτως, έλειπε η προσωπική ενέργεια και έτσι δύσκολα έφερναν ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα οι γηπεδούχοι.
Δύο στοιχεία που ήταν ξεκάθαρο ότι έλειπαν, αφού όταν ο Ολυμπιακός κατάφερε να τα βρει, έφτιαξε τις δύο καλύτερες φάσεις του στο πρώτο μέρος. Στο 25' Μαρίν και Φορτούνης άλλαξαν την μπάλα, ο δεύτερος έσπασε στον Οτζίτζα Οφόε, που με πρόσωπο στο τέρμα σούταρε αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά. Ίδια κατάληξη δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Πάρντο πήγε στο "ένας εναντίον ενός" με τον Κουμάντεϊ, πέρασε και σούταρε με το αριστερό αλλά πάλι ο Αθανασιάδης ήταν εκεί που έπρεπε.
Ενδιάμεσα, στην πρώτη του τελική στο ματς, ο Αστέρας βρήκε δίχτυα με τον Μανιά που κινήθηκε στην πλάτη του Σισέ (τον έχασε) και νίκησε τον Καπίνο για το 0-1 στο Φάληρο στο 29'.
Σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο 45λεπτο, όπου ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας 62%, έναντι 38% των Αρκάδων.
Πολλές οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως για τους φιλοξενούμενους που παρουσιάστηκαν αλλαγμένοι κατά 10/11. Η αλλαγή που έκανε πάντως τη διαφορά ήταν αυτή του Καρσελά με τον Πάρντο, καθώς ο Μαροκινός στο 55' ισοφάρισε εκτελώντας εν κινήσει με το αριστερό μέσα από την περιοχή.
Δεν είχε καλό ρυθμό το ματς, ο Ολυμπιακός είχε πάντα την κατοχή της μπάλας και... σάλευε κάπως καλύτερα μπροστά, ενώ είχε σταθερά καλύτερο παίκτη του τον Κούτρη. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες όσων αγωνίστηκαν στο Φάληρο. Για πρώτο φιλικό ματς κόντρα σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο, ο Αστέρας του Στάικου Βεργέτη έδωσε ενθαρρυντικά δείγματα.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη έδειξε να ζορίζεται επιθετικά στην παραγωγή των φάσεων, αφού του έλειψε η σπιρτάδα με την μπάλα στα πόδια. Ανησυχία αρχικά για τον Ελαμπντελαουί, που αποχώρησε με πάγο στο πόδι στο 71', αφήνοντας τη θέση του στον Φιγκέιρας, όμως ο Νορβηγός μπακ δεν έχει τίποτα σοβαρό. Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ο Κούτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου