Τελευταία Νέα

25/7/17

3ος προκριματικός γύρος Champions League : AEK- ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-2 (1ος Αγώνας).

H γιορτή της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την οικοδομική άδεια του γηπέδου μετράπηκε σε... πάρτι του αντιπάλου. Οι "κιτρινόμαυροι" ηττήθηκαν, με δυο γκολ από κόρνερ, 2-0 απ' την ΤΣΣΚΑ και πλέον χρειάζονται "θαύμα" για την πρόκριση στη Μόσχα.
H AEK υποδέχθηκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στη Μόσχα (02/08, 20:00).
Οι "κιτρινόμαυροι" κοίταξαν στα μάτια τους Ρώσους για 45 λεπτά, αλλά "προδόθηκαν" απ' την άμυνά τους (δέχθηκαν δύο γκολ από κόρνερ) με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 2-0. Πλέον, το έργο των παικτών της Ένωσης είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο.
O Μανόλο Χιμένεθ επιφύλαξε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, αφού αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού τόσο στον Μιχάλη Μπακάκη όσο και στον Ροντρίγκο Γκάλο, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Έλντερ Λόπες και τοποθετώντας τον Έλληνα μπακ στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Παράλληλα, επέλεξε ως διάταξη το 4-3-3, με τους Αντρέ Σιμόες, Γιάκομπ Γιόχανσον και Αστρίτ Αϊντάρεβιτς να αποτελούν την τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στην επίθεση, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιλέχθηκε για τα δεξιά, ο Πέτρος Μάνταλος για τα αριστερά, ενώ ο Μάρκο Λιγάβια ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Στον αντίποδα, ο Βίκτορ Γκοντσαρένκο αποφάσισε να παρατάξει πιο επιθετικογενές σχήμα σε σχέση με το ματς απέναντι στην Λοκομοτίβ, με τον Φέντορ Τσάλοβ να επιλέγεται ως παρτενέρ του Βιτίνιο στην επίθεση σε σύστημα 3-5-2 και τον Αλάν Τζαγκόεβ να αγωνίζεται ως εσωτερικός χαφ αντί του Μπίμπρας Νατχο.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Μάρκο Φριτς (Γερμανία)
Βοηθοί: Χ. Χένσχελ (Γερμανία), Ά. Μπλος (Γερμανία)
4ος: Σβεν Ζαμπλόνσκι (Γερμανία)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες (59' Κλωναρίδης), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70' Ροντρίγκες), Μάνταλος, Λιβάγια (60' Αλμέιδα).
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βίκτορ Γκοντσάρενκο): Ακινφέεβ, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Μάριο Φερνάντες, Σένικοβ, Βέρνμπλουμ, Τζαγκόεβ΄(75' Νάτχο), Γκολοβίν (83' Μιλάνοβ), Βιτίνιο, Τσάλοβ (87' Μακάροβ). 
Γκολ: 45' Τζαγκόεβ, 56' Βέρνμπλουμ
Κάρτες:  90' Ροντρίγκες

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησε να επιβάλλει το ρυθμό της. Με τους Λιβάγια, Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο να πιέζουν ψηλά, οι "κιτρινόμαυροι" προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το άργο κέντρο της άμυνας των Ρώσων και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Ακινφέεβ. Παρ' όλα αυτά, πρώτη τελική ήρθε απ' τα πόδια Ρώσου και συγκεκριμένα απ' τον Γκολοβίν, οποίος στο 13' επιχείρησε το σουτ λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Η Ένωση "απάντησε" πέντε λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ στην κίνηση του Αϊντάρεβιτς, ύστερα από σέντρα του Γκάλο και κακό διώξιμο του Β. Μπερετζούσκι, πέρασε λίγο έξω απ' το αριστερό δοκάρι του Ακινφέεβ. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έμειναν ψηλά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά καθυστερήσε να εκτελέσει, με αποτέλεσμα ο Σένικοβ να τον προλάβει και να απομακρύνει την μπάλα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση του "Δικεφάλου" στο 27', αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Ένα λεπτό αργότερα, η ΤΣΣΚΑ έφθασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μάριο Φερνάντες έκανε το γύρισμα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Βέρνμπλουμ σούταρε στην κίνηση, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη, έχοντας πρώτα αλλάξει ελάχιστα πορεία πάνω στον Σιμόες. Μετά το 30' οι Ρώσοι ανέβασαν την απόδοσή τους, ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να αφήσουν κενά αμυντικά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Γκάλο. Στο 42' ο Βραζιλιάνος βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω απ' το δεξί δοκάρι του Ακινφέεβ.
Ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, η ΤΣΣΚΑ βρήκε το γκολ από... αέρος. Ο Βιτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βάσιν ξέφυγε απ' τον Τσιγκρίνσκι, γύρισε στον αμαρκάριστο Τζαγκόεβ, κι αυτός με κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Ανέστη για το 1-0.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΚΟΡΝΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ.
Με εμφανώς πεσμένη την ψυχολογία, οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο να στόχο να φτάσουν στην ισοφάριση προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Όμως, για δεύτερη φορά η ΤΣΣΚΑ "χτύπησε" μέσω στημένης φάσης. Στο 56ο λεπτό, ο Βιτίνιο εκτέλεσε το φάουλ, ο Βέρνμπλουμ ξέφυγε απ' τα μαρκαρίσματα, πήρε την κεφαλιά και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανάγκασε τον Μανόλο Χιμένεθ να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή, περνώντας τον Βίκτωρα Κλωναρίδη και τον Ούγκο Αλμέιδα αντί των Σιμόες και Λιγάβια με στόχο να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Αυτό, όμως, είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αφήνουν κενούς χώρους, τους οποίους θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι Ρώσοι, φτάνοντας πολύ κοντά στο 3-0 στο 65', αλλά ο Τσαγκόεβ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Οι παίκτες του Χιμένεθ προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ προκειμένου να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά και της πρόκρισης, δίχως, όμως αποτέλεσμα, αφού οι Ρώσοι έκλεισαν τους χώρους και πήραν μία μεγάλη νίκη που τους στέλνει με το 1,5 πόδι στα playoffs του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου