Τελευταία Νέα

18/7/17

Εθνικής ομάδα μπάσκετ : 'Εκτός ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ,στην θέση του ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν θα αγωνιστεί φέτος με την Εθνική ομάδα, όπως ενημέρωσε την Ομοσπονδία. Η επιστολή που έστειλε ο ατζέντης του εξηγώντας τους λόγους της απόφασης.Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι ο παίκτης που θα αναπληρώσει το κενό του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην προετοιμασία της εθνικής ανδρών.
O Τάιλερ Ντόρσεϊ βρέθηκε στην προεπιλογή των παικτών του Κώστα Μίσσα, ενόψει του φετινού Ευρωμπάσκετ, αλλά ο 21χρονος Έλληνας διεθνής γκαρντ, ο οποίος φέτος έγινε Draft από τους Ατλάντα Χοκς, ενημέρωσε τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας (μέσω του ατζέντη του) πως δεν θα δώσει το "παρών", μένοντας εκτός.
Εξηγώντας τους λόγους, τόνισε πως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα του στον αστράγαλο. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων το 2015, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (4η θέση), ενώ πέρσι συμμετείχε στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, αγωνιζόμενος σε ορισμένα φιλικά. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ τραυματίστηκε στις 10 Ιουλίου, στην 2η περίοδο του αγώνα με τους Μπουλς.
Η ενημέρωση από την ΕΟΚ για τον Ντόρσεϊ:
"Χωρίς τον Τάιλερ Ντόρσει θα γίνει η φετινή προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών αφού ένας τραυματισμός στον αστράγαλο συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί και δεν θα του επιτρέψει να είναι παρών όπως επιθυμούσε.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο επιστολής που έστειλε σήμερα ο ατζέντης του παίκτη, Κρις Έμενς, η πλήρης αποθεραπεία του ομογενή παίκτη από πρόσφατο τραυματισμό του στον αστράγαλο δεν θα ολοκληρωθεί πριν τα μέσα Αυγούστου, οπότε δεν θα μπορέσει να δώσει το "παρών" στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας.
Στην ίδια επιστολή εκφράστηκε η τιμή που ένιωσε ο Ντόρσεϊ με την κλήση του στην Εθνική Ομάδα, οι ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη και η ανυπομονησία του να συμμετάσχει σε κάποια από τις επόμενες προσπάθειες. Οι διοικούντες την ΕΟΚ και ο Κώστας Μίσσας ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον νεαρό παίκτη και ανανέωσαν την επαφή για κάποια από τις επόμενες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

H απόφαση του Τάιλερ Ντόρσεϊ να μην πάρει μέρος στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας άνοιξε την πόρτα για έναν άλλον νεαρό παίκτη. Το όνομά του; Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο 24χρονος γκαρντ της ΑΕΚ έκανε εξαιρετική χρονιά με τον "δικέφαλο" και κλήθηκε από τον Κώστα Μίσσα να αναπληρώσει το κενό που άφησε πίσω του ο ομογενής γκαρντ των Ατλάντα Χοκς.
Τη σεζόν 2016-17 ο Λαρεντζάκης είχε 5,3 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ κατά μέσο όρο στη Stoiximan.gr Basket League, παίζοντας σε 35 αγώνες με την ΑΕΚ. Ο γκαρντ του "δικεφάλου" έχει συνεργαστεί σε άλλες δύο διοργανώσεις στο παρελθόν με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Μίσσα. Συγκεκριμένα το 2012 και το 2013 στην Εθνική Νέων, σε δύο διοργανώσεις στις οποίες η Ελλάδα είχε τερματίσει στην 8η και στην 5η θέση αντίστοιχα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
"Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κλήθηκε από τον Κώστα Μίσσα στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών στη θέση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος δήλωσε αδυναμία να πάρει μέρος σε αυτή.
Ο Λαρεντζάκης αγωνίζεται στην ΑΕΚ (1.96, 22.09.1993) και η τελευταία φορά που αγωνίστηκε με την γαλανόλευκη ήταν το 2013, στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στο Ταλίν. Συνολικά έχει 38 συμμετοχές, 19 με την Εθνική Νέων Ανδρών και 19 με την Εθνική Εφήβων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου