Τελευταία Νέα

18/8/16

Playoffs Europa League : Ντινάμο Τιφλίδας - ΠΑΟΚ 0-3 (1ος Αγώνας).

Με δύο τέρματα από κόρνερ (Μάτος, Κρέσπο) και μία γκολάρα του Περέιρα από καταπληκτική ενέργεια του Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 στην Τιφλίδα τη Ντίναμο και "αγκάλιασε" την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
Δεν είχαν καθόλου άδικο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που τις μέρες που προηγήθηκαν του αγώνα με τη Ντίναμο Τιφλίδας στη Γεωργία χρησιμοποιούσαν ως μότο τη φράση «πάμε να καθαρίσουμε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι». Αποδείχθηκε πως είχαν εντοπίσει πολύ εύστοχα τη διαφορά δυναμικότητας που υπήρχε ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη γεωργιανή ομάδα και αυτό φάνηκε σήμερα στο στάδιο «Μπορίς Παϊχάντζε».
Για να φτάσει βέβαια στην άνετη επικράτηση (0-3) χρειάστηκε να περάσει ένα ημίχρονο στο οποίο, αν και προηγήθηκε με το γκολ αλά σέντερ φορ του Λέο Μάτος, πιέστηκε αρκετά από τους γηπεδούχους, αφού είχε επιλέξει να παίξει πολύ συντηρητικά. Στο δεύτερο μέρος, όταν ο Ίβιτς έκανε τις σωστές διορθωτικές κινήσεις (με Κάνιας αρχικά και Μπίσεσβαρ στη συνέχεια) στη μεσαία γραμμή και οι φιλοξενούμενοι έγιναν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, ήρθαν άλλα δύο όμορφα γκολ από Κρέσπο και Περέιρα (του Αργεντινού ήταν με μία λέξη καταπληκτικό) και πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: "Μπορίς Παϊχάτζε"
Διαιτητής: Λιράν Λιάνι
Βοηθοί:  Νταβίντ Ελίας Μπίτον, Νίσαν Ντέιβιντι
Τέταρτος διαιτητής: Μενασέ Μάσιαχ
Συνθέσεις:
Nτινάμο Τιφλίδας:  Σκρίμπε, Λομπανίτζε (Τεβζάντζε 58'), Αμισουλασβίλι, Τσιντσάντζε (Άλβαρο 70'), Παπουνασβίλι (Ντβαλισβίλι 63'), Κετεϊσβίλι, Παρουνασβίλι, Ρενέ Σάντος, Τζιγκάουρι, Τσελίτζε και Τσαντουρισβίλι
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ (Μπίσεσβαρ 67'), Χαρίσης (Κάνιας 46'), Τζάλμα (Περέιρα 81'), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης
Γκολ: Μάτος 20', Κρέσπο 71', Περέιρα 83'.
Κίτρινες κάρτες: Μάτος 56', Ρενέ Σάντος 69', 77' Παρουνασβίλι.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Προβλήματα για ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα αλλά... γκολ με Μάτος.
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε παθητικό ρόλο καθώς η Ντιναμό ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας. Οι γηπεδούχοι έδειχναν διάθεση να παίξουν γρήγορα και να πιέσουν ψηλά στο ξεκίνημα ενώ οι παίκτες του "Δικεφάλου" είχαν πρόβλημα στο να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια. Στο 14' μετά από σέντρα του Λομπανίτζε από τα δεξιά, ο Τσαντουρισβίλι σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.
Στο 16' μετά από σουτ του Γιγκαούρι, η Ντιναμό κέρδισε κόρνερ όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε στην συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Στο 20' ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ στο ύψος του πρώτου δοκαριού, εκεί όπου ο Μάτος κάνοντας κίνηση φορ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.
Πίεζε η Ντιναμό.
Στο 24' ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ όταν ο Αθανασιάδης προσπάθησε να πιάσει το σουτ μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Ροντρίγκες και στο 29' ο Γλύκος μπλόκαρε σουτ του Γιγκαούρι. Ο τερματοφύλακας του "Δικεφάλου" στο 30' έκανε άστοχη έξοδο μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά ο ΠΑΟΚ δεν το "πλήρωσε" αυτό καθώς απομάκρυνε ο Τσίμιροτ. Η Ντιναμό συνέχιζε να πιέζει, ο Παπουνασβίλι εκτέλεσε κόρνερ στο 32' και ο Τσελίτζε έκανε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 36' έπειτα από λάθος του Χαρίση, ο Παπουνασβίλι βρήκε χώρο και πλάσαρε ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Τζάλμα στο 41' κέρδισε φάουλ από τα αριστερά όμως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να "απειλήσει" και στο 41' ο Τζαβέλλας έκλεισε σωστά και έκοψε την πάσα στον Κετεϊσβίλι πριν ο τελευταίος βρεθεί φάτσα με τον Γλύκο. Το ημίχρονο έληξε 0-1 και υπήρχε σταθερό πρόβλημα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που υπήρχαν στη μεσαία γραμμή.
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία με Ροντρίγκες.
Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου ο Κάνιας πήρε την θέση του Χαρίση ενώ στο 47' μετά από σέντρα του Ροντρίγκες ο τερματοφύλακας της Ντιναμό απομάκρυνε και εν συνεχεία το σουτ του Τζάλμα κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 50' ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να διαμορφώσει το 0-2. Ο Ροντρίγκες βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σκρίμπε!
Στο 54' οι Λέοβατς και Ροντρίγκες συνεργάστηκαν ωραία από τα αριστερά, ο τελευταίος γύρισε παράλληλα αλλά σε χώρο που δεν υπήρχε συμπαίκτης του. Τα πρώτα 15' του δευτέρου ημιχρόνου πέρασαν δίχως ο ΠΑΟΚ να απειληθεί. Στο 61' Κρέσπο ταλαιπωρήθηκε αρχικά από τις προσποιήσεις του Παπουνασβίλι, όμως ο Ισπανός κατάφερε να σταματήσει την επικίνδυνη επίθεση των γηπεδούχων.
Βελτιωμένος ο ΠΑΟΚ, το 0-2 ο Κρέσπο.
Στο 66' το εκτός περιοχής σουτ του Τζάλμα κατέληξε άουτ ενώ ο ΠΑΟΚ γενικώς έδειχνε να έχει βελτιωθεί αρκετά. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η αλλαγή του Κάνιας με τον Χαρίση αποδείχθηκε εύστοχη, όπως και η προώθηση του Τσίμιροτ καθώς ο "Δικέφαλος" βελτίωσε τα ποσοστά κατοχής μπάλας και ήταν πολύ πιο παραγωγικός σε σχέση με το πρώτο μέρος. Στο 71' οι "ασπρόμαυροι" κατάφεραν να κάνουν το 0-2.
Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Τζαβέλλας με πανέξυπνο τακουνάκι γύρισε την μπάλα στο δεύτερο και εκεί ανενόχλητος ο Κρέσπο με προβολή σκόραρε. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν στο σκορ αλλά ο Γλύκος έδιωξε σε κόρνερ μετά από μακρινό σουτ του Τζιγκάουρι.
Αψογη κεφαλιά ο Περέιρα και 0-3.
Στο 74' έφυγε άουτ το σουτ (εκτός περιοχής) του Κιτεϊσβίλι και στο 76' ο Γλύκος μπλόκαρε το σουτ του Άλβαρο. Στο 79' ο Μάτος με... σωτήριο τάκλιν σταμάτησε τον Κιτεϊσβίλι που βρέθηκε μέσα στην περιοχή. Στο 82' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά αλλά ήταν άστοχη και στο 83' "χτύπησε" ο Περέιρα διαμορφώνοντας το 0-3.
Μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ, ο Αργεντινός με άψογη κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι (στο 87' το σουτ του Αθανασιάδη πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία) και ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη (0-3) με μεγάλο σκορ, όπως ακριβώς ήταν ο στόχος πριν το ματς. Ο Περέιρα μπλοκαρίστηκε από αμυντικό της Ντίναμο δύο λεπτά μετά, ενώ στο 90'  ο  Γλύκος μπλόκαρε εύκολα αδύναμο σουτ του Τζιγκάουρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου