Τελευταία Νέα

25/1/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-1 (1ος Αγώνας).

Μετά το ματς με τον Αστέρα για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ μέσα σε λίγες μέρες κέρδισε και στην Λιβαδειά, 1-0, για το κύπελλο, με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.
Για τα καλά φαίνεται πως αλλάζει το κλίμα στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Μετά το ματς με τον Αστέρα για το πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή (22/1), η Ένωση κέρδισε με 1-0 και στην Λιβαδειά τον Λεβαδειακό και έβαλε βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.
Μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο ματς, χωρίς να δεχθεί γκολ η ΑΕΚ. Βεβαίως για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να βοηθήσει καταρχήν ο Γιάννης Ανέστης με δυο εντυπωσιακές αποκρούσεις (η μια εξ αυτών στις καθυστερήσεις του ματς) αλλά και το… δοκάρι πάνω στο οποίο κτύπησε η μπάλα σε πλασέ του Σουμπίνιο στο πρώτο ημίχρονο.
Ωστόσο οι γηπεδούχοι έχασαν τις δικές τους ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι αντιθέτως σκόραραν στις δικές τους και πλέον το πάνω χέρι για την πρόκριση, λόγω της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, είναι στην ΑΕΚ.
Βεβαίως η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Λεβαδειακό σχεδόν σ’ όλη την διάρκεια του ματς. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, έλεγχε πολύ περισσότερο τον ρυθμό στο ματς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Έστω και αν το πείραμα του Χιμένεθ με τριάδα στην άμυνα, πήγε νωρίς περίπατο, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Ντίας.
Από την άλλη ο Λεβαδειακός, παρά το γεγονός ότι έπαιξε με αρκετές αλλαγές και με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, πάλεψε το ματς μέχρι το τέλος και θα μπορούσε να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ αν είχε ανοίξει το σκορ σε μια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο:  "Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς"
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ιορ. Απτόσογλου (Αθηνών), Γ. Κουντουρέλης (Αθηνών)
4ος: Φ. Στυλιανός (Ευβοίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Μάγκας, Τριποτσέρης, Βούρος, Καραχάλιος, Τόπι (69’ Κάλτσας), Μαχαίρας, Σένκα, Μεντί, Σουμπίνιο (56’ Γιουσούφ), Βασιλείου.
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίας(19' Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς (86’ Μπακάκης), Βάργκας (65’ Μεληκιώτης), Μπακασέτας.
Γκολ: 70' Μπακασέτας
Κίτρινες: 38' Βούρος, 41' Καραχάλιος, 76' Μεντί, 84' Μάγκα/59' Κολοβέτσιος,73' Μεληκιώτη,
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 8’ πρώτα με τον Βάργκας και μετά με τον Μπακασέτα. Έχασε λίγο τον ρυθμό της όταν χρειάστηκε να κάνει αλλαγές στην διάταξη και ο Λεβαδειακός βρήκε ευκαιρία να απειλήσει με το δοκάρι του Σουμπίνιο στο 20’.
Όμως την αμηχανία της ΑΕΚ από την αλλαγή του σχήματος από την τριάδα στην άμυνα σε 4-2-3-1, οι γηπεδούχοι τελικά δεν την εκμεταλλεύτηκαν για να πετύχουν γκολ και να ανοίξουν πρώτοι το σκορ. Και οι φιλοξενούμενοι γρήγορα βρήκαν τα πατήματα τους και μέχρι να λήξει το ημίχρονο, ξαναπήραν τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα.

Το ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ.


Ωστόσο και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, τόσο η ΑΕΚ που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, όσο και ο Λεβαδειακός που προσπαθούσε να βγάλει αντεπιθέσεις, «κολλούσαν» στον κακό από την βροχή αγωνιστικό χώρο. Απειλητική η Ένωση, άρχισε να γίνεται και πάλι, όταν ο Χιμένεθ έριξε στο γήπεδο τον νεαρό Δημήτρη Μεληκιώτη, στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Ο 20χρονος επιθετικός πήγε στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ και έδωσε πνοή στην επιθετική λειτουργία. Και στον 70’ ο Μεληκιώτης έδωσε πάσα «πάρε – βάλε» στον Μπακασέτα ο οποίος απέφυγε και τον Μοσχονά και έστειλε την μπάλα στην κενή εστία για το 1-0. Ενώ ο νεαρός επιθετικός έψαξε και ο ίδιος το γκολ, πέντε λεπτά αργότερα, με όμορφο σουτ, που μπλοκαρε ο Μοσχονάς.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ.


Η απάντηση του Λεβαδειακού στην κυριαρχία και το γκολ της ΑΕΚ, ήρθε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Ο Μάγγας μετά από εκτέλεση πλαγίου βρέθηκε με την μπάλα στρωμένη στο ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ που έκανε, το «έβγαλε» ο Ανέστης. Και η ΑΕΚ επιστρέφει στην Αθήνα με το 1-0 και με το απόλυτο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου