Τελευταία Νέα

31/1/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΟΦΗ - Ξάνθη 2-1 (0-1).

Ο ΟΦΗ έπαιξε παλικαρίσια απέναντι στην Ξάνθη, νίκησε 2-1 στο "Γεντί Κουλέ", αλλά το καταπληκτικό εκτός έδρας τέρμα των ακριτών τούς χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα κατάφερε να σημειώσει γκολ στο 76', με την πρώτη της τελική, κάτι που ήταν αρκετό για να της χαρίσει την πρόκριση στην ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς και το εκτός έδρα τέρμα στάθηκε ικανό να της δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι σχεδόν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, περιόρισαν σε παθητικό ρόλο την 2η στη Super League Ξάνθη, αλλά το φοβερό γκολ του Λουσέρο ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά.

Άξιζε την πρόκριση ο ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ κοίταξε στα μάτια την ομάδα που ενδεχομένως να αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη της εφετινής σεζόν στη Super League. Οι Κρητικοί μπήκαν ψυχωμένα, κατόρθωσαν να πάρουν το προβάδισμα με 2-0, αλλά η Ξάνθη στην πρώτη της τελική ευκαιρία, σημείωσε και γκολ.
Το 1-0 έγινε στο 21'. Ο Καμαρά απέτυχε να διώξει τη μπάλα, της έδωσε ύψος, ο Βουό έκανε κεφαλιά πάσα στον Χαντί, ο οποίος με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή βρήκε δίχτυα. Ο θηριώδης φορ των γηπεδούχων, Πατρίκ Βουό, κέρδισε όλες τις κόντρες στο 66' και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 στο 66'!
Στο 76' οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν" τον Όμιλο! Ο Λουσέρο βρέθηκε έξω από την περιοχή, έπιασε τρομερό σουτ με το αριστερό και κάρφωσε τη μπάλα στο οριζόντιο και στα δίχτυα (2-1). Στα λεπτά που ακολούθησαν οι Ηρακλειώτες έκλεισαν την Ξάνθη στα καρέ της και ζήτησαν πέναλτι στο 89' σε μαρκάρισμα του Γουάλας στον Όγκμποε (δεν ήταν πέναλτι, ακόμα και αν υπήρξε παράβαση, έγινε εκτός περιοχής).
Στο 90' ο διαιτητής Βάτσιος πήρε τους επόπτες στο κέντρο του γηπέδου, επειδή πετάχτηκαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Ύστερα από συστάσεις στον πάγκο του ΟΦΗ, το ματς ξεκίνησε εκ νέου, αλλά στα έξι λεπτά καθυστερήσεων δεν κατέστη εφικτό να αλλάξει κάτι. Η Ξάνθη με το 2-1 πήρε τη δύσκολη πρόκριση και θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στους "8".
Πριν από την έναρξη του ματς, ο νεοαποκτηθείς μέσος του ΟΦΗ, Ντέρεγκ Μπόατεγκ, έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο και καταχειροκροτήθηκε.
Ο Χαντί (αριστερά) πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε, αλλά στο τέλος χαμογέλασαν οι ακρίτες.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος (68' Παντίδος), Όστοιτς, Κομεσίδης, Νάστος, Μητρόπουλος (85' Όγκμποε), Χαντί, Μιλοσάβλιεβ, Μάνος (74' Χίσι), Βουό
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι (90'+2' Λ. Ορφανίδης), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς (85' Ράνος), Λισγάρας, Καμαρά (68' Πιζέλι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου